Форум Прометей  

Още теми »

   

Кой е тук?  

В момента има 448  гости и няма потребители и в сайта

   

ВХОД  

   

Посетители  

Брой прегледи на статиите
748222
   

Спортни новини

Детайли

Двата пловдивски отбора играха мачове от втория кръг на първа лига на БФП в неделя, 23.07.2017 г.

ПФК "Ботев - Пловдив" имаше шеметна победа над "Бейтар" с 4:0, когато голове отбелязаха Безиме, Николай Димов, Лъчезар Балтанов... После играха със Славия на почти празен стадион в София и победиха с 2:3 в по-удобните часове за футбол.

Косоко изглежда изтощен от преговорите за смяна на отбор. Иван Чворович не беше титуляр в първа лига, а негов заместник беше поляк от трета дивизия. Явно си организират пътуването на феновете за следващия международен мач.

Днес, 25 юли 2017 г., на стадион "Локомотив" отбелязват 91 години от създаването на клуба през 1926 г. Няма обявление за специално честване, но на тази дата откриват турнир в с. Говедарци под патронажа на Христо Бонев. Участват интересни младежки отбори от различни страни. 

ПФК "Локомотив - Пловдив" изживява криза след изявлението на Мартин Камбуров, че не напуска "Локомотив", но няма да говори повече с президента му Христо Крушарски, 17 юли 2017 г., св. Марина. След беседа с Хр. Крушарски се изясни, че упълномощено лице на Камбуров не е говорило с президента. Мълчанието се компенсира с пространен разговор с г-н Крушарски в спортно телевизионно предаване, което беше записано и от водещи спортни сайтове, достъпно за всички.

Днес е ден за заплати в общинските училища, общинските структури и в клуба "Локомотив". Очаква се Мартин Камбуров да си потърси заплатата за месец юни. Дали това ще стане, нямаме уверение от голмайстора. След деня на скучния мач с ПФК "Левски - София" публикуваха в сайта на www.sport.plovdiv24.bg снимка на МК11 от гр. Несебър, където той се възстановява от предишното футболно първенство с приятелката си Гергана Парпарова. 

Агамемнон може да преговаря с Ахил, за да спечели войната. Крушарски не може да преговаря с Камбуров. "Пивкото" положение свърши за едни, а за други  - това е въпрос на традиции. 

На 23 юли 2017 г. попитах г-н Крушарски: "Ще преговаряте ли с Камбуров да го вкараме в игра едно полувреме?", а по-късно "Разтрогнахте ли му договора?".

Отговор: "Не знам. Тази тема за мене е приключена. А и не искам да раздухвам повече случая, защото това влияе на всички. Ред в съблекалнята ще има и то сталински. С мъркането свърши."

Ще припомня как започна това неговорене между двамата. На 14 юли се откриваше първенството с мач на стадиона в Ловеч с ПФК "Етър - Велико Търново". Някой от ПФК съобщил на шефа на Локо, че футболистите няма да се раздават. Разбира се, така се стигнало до телефонирането до капитана. "Етър" е нов в елита, да не се раздаваш срещу него е като да не си проучил преди мач "Любимец" и едва ли не да не даваш всичко от себе си срещу "Любимец". Проучването на "Етър" е малко излишно, може да се дават възможности на деветнадесетгодишните да излизат срещу "Витоша - Бистрица", "Септември", "Етър", а защо не и другите, които се класираха от седмо до шестнадесето място. Съмнението тук се поражда към съвестните хора, които са насочили президента на ПФК "Локомотив" към това подозрение, че няма да си дават много зор срещу "Етър". Ако Камбуров е имал такова влияние над отбора, къде са били цялата поредица от треньори, които биваха наемани през 2016-2017 година? Те не са безгласни букви, но нямат стабилността на треньорския пост, каквато я има в ПФК "Дунав - Русе". Постоянството даде класирането за Лига Европа. Текучеството и подозренията доведоха до нестабилност в ПФК "Локомотив" и последиците.

Ветеранът Войн Войнов намира липсата на Камбуров в отбора за пагубна. Търси централен нападател и има да търси дълго.

Войнов оправда неучастието на Мартин в мача с "Етър" с болките му в коляното. На 21 май 2017 г. в мач с ПФК "Черно море" футболистът се контузи. След минути стана и продължи игра. Имах тежко изкълчване на 9 март т.г., на 20 март вече работих, но болките и нестабилността продължиха два месеца, а при влажно време травмата се обажда. Не му пречи на Камбуров да се среща със съотборници по чалготеки и ресторанти. Това е част от живота и манталитета. Марчев се изказа, че без Камбуров са затруднени, Дани Кики се изрази с тениска с МК11, което е също признание за капитанска безпомощност. Кики има опит като капитан през 2014 г. при Велев - Кокала. Преди точно три години се молих на Камбуров по фейсбук и скайп да се върне в ПФК "Локомотив". Сега тези средства са невъзможни. 

Разговорите чрез медии не се броят.

Ето как г-н Крушарски коментира това мое твърдение:

"Мен медиите не ме интересуват. Мен ме интересуват факти и действия"

М. Чулова: "Искат бенефис за него"

Крушарски: Да си го организира.

М. Чулова: "Може да работи още две години, така и този бенефис може да не е на 6 септември". Имах предвид някой празник, когато повече хора ще могат да уважат футболиста.

Крушарски: "Е, лесно е да се плюе в кладенеца, от който пиеш вода, но, като се обърне каруцата, пътища колко искаш. Всичко, което знам със сигурност, от кухнята ще излезе, но не от мен."

Чулова: "По-добре е да преодолеете скандала с доброта"

Крушарски: "То не е скандал. Запазете го за себе си......."

Чувството за предателство е повсеместно.

Така ми се наложи да гледам този скучен мач с "Левски", за който Мапуку си бил сложил траурна лентичка и черно поле във фейсбук. Излезе класиране, че "Левски" са с една точка, на последно място. Даниел Боримиров подкрепи отбора си от трибуната, но после и неговият ентусиазъм е спаднал. Имат клубни новини, там сте информирани.

Не искам да живеем с мисълта, че чувството за предателство е повсеместно. Днес е лятната света Анна. Пожелавам оптимизъм за нов живот, бебета да плачат в дома Ви!

Мария Чулова

Стара снимка преди промените