Форум Прометей  

Още теми »

   

Кой е тук?  

В момента има 75  гости и няма потребители и в сайта

   

ВХОД  

   

Посетители  

Брой прегледи на статиите
748253
   

Клуб в гр. Пловдив- Конкурси

Детайли
Конкурс за изследване върху женските образи на И. С. Тургенев.
Срок: 31 май 2018 г. Наградите са материални.
 
Клуб за филология, култура и политика „Прометей” обявява конкурс за есе на български език с резюме на английски език на тема „Освободен ли е Прометей?”.Тези, които желаят да се включат в клуб „Прометей”, да изпращат есетата си на адрес:

Мария Чулова
Ул. „Иларион Макариополски” 26,
Гр. Пловдив 4000
Или на електронен адрес:
e-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
http://spisanieprometheus.blogspot.com/
http://mimachulova.blogspot.com/
Списанието за филология, култура и политика „Прометей” е продължител на идеите на списание „Прометей” /1939-1943/. Насочеността не е към Класическата филология. Приемат всички студенти, които са готови да разширят своя кръгозор и няма да позволят на Сила и Власт да приковат Прометей на ХХІ век.

  Участниците да изпратят електронно писмо с трите си имена, специалност в съответен университет, адрес, телефон и срок, в който ще изпратят есетата си. Желателно е резюметата да са написани лично, а не чрез преводач.  Одобрените членове на клуба ще предоставят и други лични данни и техни разработки.
Търси се драматург за създаване на театрална пиеса за любовта между Коко Шанел и Игор Стравински. За целта гледайте филм, прочетете биографията на Коко Шанел. Пиесата ще се постави от млад екип с тяхна продуцентска къща.
Заповядайте на творческа среща в Дома на учителя в гр. Пловдив на 18 юни 2012 г. от 16,30 часа! Ще се запознаете с двама писатели и ще чуете част от новото им творчество.
От есента на 2013 г. клуб "Прометей-БГ" се събира във Военния клуб в гр. Пловдив.
На 10 декември 2013 г. от 17,30 часа в зала №9 бе премиерата на книгите с литературна критика и есета "Без идоли" и "Символно-аналитични наблюдения /Духовни биографии и паралели/" от Мария Чулова. На 8 април 2014 г. ще се осъществи втора творческа среща, където уводни думи ще произнесе Марин Кадиев. В книжарница "Сиела" гостува журналистът Мишо Гръблев на 21 февруари 2014 г. Предстои творческа среща в НЧ "Иван Вазов" в гр. Хисаря през пролетта на 2014 г. Мария Чулова гостува в гр. Хисаря на 28 септември 2012 г., когато представиха книгата "Без идоли. Литературна критика и есета", 176 стр., 10 лева.
Преди това Мария Чулова и Минко Танев имаха рецитал на свои стихове в НЧ "Захари Стоянов" в жк Смирненски на 29 октомври 2013 г.
От 2013 г. М. Чулова е член на Съюз на възпитаниците на военните на Негово Величество училища, Школата за запасни офицери и родолюбивото войнство и гражданство, като срещите на Съюза са всяка сряда от 16 ч. на партера на Военния клуб в гр. Пловдив, в уютна зала вдясно.  На 10 декември 2013 г. беше първото представяне на книгите на Мария Чулова във Военния клуб в зала №9. На 8 април 2014 г. Марин Кадиев ще произнесе въвеждащо слово към представянето на книгите на Чулова. На 21 февруари 2014 г. в книжарница "Сиела" Дима Войникова и Марин Кадиев представиха книгите на Чулова пред читателите.
От 2014 г. Мария Чулова членува в СБЖ в секцията на Георги Найденов в гр. Пловдив.
На 21 март 2014 г. се осъществи среща с ръководството на СБЖ в Археологическия музей.
За повече информация за книгите на М.Чулова можете да позвъните лично на тел.:0894/374798.
Също така можете да разгледате каталозите на "Орифлейм", да се консултирате по български език, английски език и икономика.

„Червеният ездач“ обявява литературен конкурс на тема:

 

"МИРЪТ".

 
Воден от разбирането, че българският творец, притежаващ добродетелта – стремеж към мир, е способен да създаде ярко художествено произведение, достойно да е изразител и морален коректив на съвременния свят, в който мирът е основна ценност и достояние на всеки човек, Петър Христозов от блога "Червеният ездач" търси читатели на "Прометей-БГ", които да напишат по темата "Мирът".
 
За участие в конкурса се приема едно авторско произведение (поезия или кратка художествена проза), изпратено на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или до страницата „Червеният ездач“ https://www.facebook.com/RevCult, като е заявено от автора участие в конкурса. Създаването на ново произведение е предимство. Творби се приемат до 1 септември 2015 г.
 
Отличените от жури творби както и всички участвали в конкурса ще бъдат издадени в електронна книга.
 
Правата върху текстовете принадлежат на авторите им и са защитени с Creative Cammons Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България 
 Клуб "Прометей-БГ" обявява литературен конкурс за творба на тема
"Всеки друм става тесен за двама, всяка радост е бременна с мъка", което е стих от "Пътека" на Пеньо Пенев.
Творбите ще бъдат публикувани на сайта
www.prometheus.bg.eu/
и най-добрите ще бъдат наградени с книгите на Мария Чулова "Без идоли" и "Символно-аналитични наблюдения /Духовни биографии и паралели/".
Изпращайте творбите си до 21 декември 2015 г. на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Приключи конкурсът по стихотворението "Пътека" от Пеньо Пенев.
Награди от литературния конкурс спечелиха Радослав Пеевски от гр. Карлово и Цвета Иванова от гр. Сливен. Ще получат наградите си чрез "Български пощи".
"Прометей-БГ" обявява литературен конкурс за творба на тема:
"Там е скрита сълзата на всяка победа.
И горчив е вкусът на обрания плод"
Божана Апостолова.
Няма жанрови ограничения.
Срок за приемане на творбите: 14.01.2016 г. - 14.02.2016 г.
Адрес: e-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Радослав Пеевски участва в конкурса на "Прометей-БГ" със следното стихотворение:

ПЛОД ЗАБРАНЕН

Към забранения плод на познанието,

всеки днес се стреми.

Замъглено ни е сякаш съзнанието

от алчност, власт и войни!

Но забранен ли е всъщност плодът

или за нас е недостижим?!

Материален е станал светът,

а ние си кротко лежим.

Докато чакаме все наготово

и консумираме без да се трогнем;

ще сме слепи за знание ново

и мързела не ще превъзмогнем.

Плодът необран ще остане.

Не го заслужаваме ние.

Защото като нищо ще стане,

чрез познание да се затрием!

Радослав Пеевски

За това стихотворение авторът ще получи литературна критика и есета "Символно-аналитични наблюдения /Духовни биографии и паралели/" от Мария Чулова.

ВЫСШАЯ НАГРАДА

присуждается

МАРИИ ЧУЛОВОЙ. БОЛГАРИЯ.   http://www.stihi.ru/2016/04/08/942

За стихи на родном болгарском языке:

"На Сергей Есенин " ; " На Гео Милев " ; " Обичам " ;
" Дъщерята на Ахил " ; " Любовен дълг " ;
" На Славейковци " ; " На Федерико Гарсия Лорка " ;
"Раздаден".
*
За статью о Пеньо Пеневе:
"Предчувствието на поета Пеньо Пенев за смъртта "

 Преподавателката по английски език в Школа по английски език в Центъра за подкрепа за личностно развитие Общински детски комплекс - гр. Пловдив приема заявления за учебната 2017-2018 година в курс без учебни такси. От 20 септември до 29 септември 2017 г. от 15:00 часа до 16:00 часа на масичка пред канцеларията на адреса на ОДК, бул. "Шести септември" № 193. За контакти: тел. 0894/374798

 

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.