Форум Прометей  

Още теми »

   

Кой е тук?  

В момента има 34  гости и няма потребители и в сайта

   

ВХОД  

   

Посетители  

Брой прегледи на статиите
766772
   

Да започнем на чисто

Детайли

Да започне на чисто

Малък гларус закачаше лелките и те му правеха палачинки. Порасна и правеше комплименти на учителките да му пишат шестици. Поизучи се и тръгна по лъскави неща, за което се приспособи към по-богатите чужденки. Забелязаха го като наперен и гласовит. Правеше им невинни физиономии и ги разсмиваше. Дори понякога се представяше за девствен. Позаглади се, намираше си модерни дрехи. Свикваше се лесно с него в пейзажа. Добре, ама започна да прави гол чат с омъжени жени. Така един съпруг намери снимки на двамата в компютъра и се виждаше, че благоверната му е показвала интимно своите тайни. Рогоносецът поиска развод. Гларусът не се яви на първото заседание в съда. Можеше да си плати глобата. Поработваше и друго.  Щеше да лъсне скандално както майка го е родила на страниците на жълтата преса. Разчиташе, че съпругът няма да иска да изложи децата си на риск. Всички щяха да злословят за майка им и гларуса.

За гларуса дойдоха по-добри времена. В скандален литературен клуб небрежно подминаваха сериозни теми, но него самият нямаше как да пренебрегнат. Знаеше, че ще го идеализират като волен ездач на мечти, бял облак всред прегрешенията на политиците, крясък в застойна тишина. Щеше да има и такива, които ще опишат стрелците по ята гларуси, по събратята му, ненамерили добра кака да им дава нещо за мезе.

В следващия рунд на съдебния процес се опитваха да привлекат за свидетелка момиче, за което се предполага, че е извънбрачна негова дъщеря. Гларусът беше заинтригуван. Имиджът му на плейбой се накърняваше с възможната му наследница. Искаше да е вечно млад и се опасяваше, че ще му измислят нещо като „подпийнал чичко” не потърси дъщеря си. В негов стил е да се появи на бала на щерка си. Там има лъскави неща, които биха примамили дори по-непретенциозна сврака. Беше все още млад и можеше да започне живота си начисто като чайка.

Мария Чулова, 20 март 2015