Форум Прометей  

Още теми »

   

Кой е тук?  

В момента има 107  гости и няма потребители и в сайта

   

ВХОД  

   

Посетители  

Брой прегледи на статиите
766800
   

Фатални

Детайли

                        Фатални /разказ/

     Не се наспах на 13 септември, а трябваше да стана рано за предстоящите три интервюта за учителски места. Разпокъсваха ми времето – сутринта при Вълева в един и същи час с още десетина души, наобяд в Арменското училище за анкета, а привечер в едно училище, за което съобщаваха във в-к „Марица”, че е пред закриване.

    В същия брой на вестника имаше потресаваща новина за убийство в парк. Жертвата била Роза, а обвиненият бил някакъв клошар Янко, за когото се знаело, че е дипломиран физик. Безработните в Пловдив сме много, ама сме живи. Помислих си, че същото би могло да се случи и с мен. Роза е била с десет години по-възрастна от мен и случайно е минавала през тъмната горичка.

   В събота с мен се свърза по скайп младеж от Слънчев бряг, който обещаваше да дойде при мен с джипа на баща си.Споделих му, че ми предстои участие в телевизионно състезание в столицата и няма как да се видим.

    След състезанието нямах друг транспорт до вкъщи освен последния влак и после по ул. „Капитан Райчо” носех пълен сак с награди, които се полагаха на победителя. Един мъж на възраст четиридесет и няколко години показа окръгленото си лице от прозореца на джипа и се опита да ме привлече:

-         Маце, ела да те закарам до вкъщи и да пием по едно кафе!

-         Благодаря, вече съм пила и е късно!

-         Ела да те закарам.

-         Живея наблизо и предпочитам да се движа пеш.

       На следващата вечер знаех, че нямам работа за новата учебна година. Предполагах, че има връзка между човека от скайпа и този тип от джипа, но младежът от интернет се представи за значително по-млад от този валчестия. Жертвата е била на една възраст с шофьора. Не познавам жена, която би се качила. Може би Роза е била различна във фаталната нощ.

 

Автор: Мария  Чулова