Форум Прометей  

Още теми »

   

Кой е тук?  

В момента има 520  гости и няма потребители и в сайта

   

ВХОД  

   

Посетители  

Брой прегледи на статиите
730195
   

Инцидентът с Мартин Камбуров в Пловдив

Детайли

Районната прокуратура в Пловдив е повдигнала две обвинения спрямо нападателя на Берое Мартин Камбуров.

 kapitani

В неделния ден Камбуров е бил арестуван от органите на реда в Пловдив. Паркирал е автомобила на приятелката си Гергана Парпарова пред дома му в Кършияка, за да си вземе нещо и да пътуват извън града в изборния ден. Веднага някой зложелател се е обадил на службата по репатриране на автомобили.

Поставили са скоби на автомобил с марка Фолксваген, който е собственост на гаджето на М. Камбуров. Мартин видял съобщението на стъклото, позвънил на телефонния номер, дошли служителите. Появил се и друг непознат за футболиста мъж, който заснел ситуацията с автомобила с телефона си. Изгледах записа от телефона, който достигна до някои сайтове. Ясно се вижда, че мъжът, държащ телефона, иска от служителите да се легитимират, което те не правят. Тогава служителите искат да арестуват мъжа с телефона. Цялото настроение се обръща срещу Камбуров, който желае да си плати глобата в изборния ден, неделя, а не да чака на каса в идната работна седмица. Тогава футболистът оставя върху капака на автомобила 30 лева, какъвто е размерът на глобата за неправилно паркиране. Парите паднали на земята, а гневните служители извикали полицаите от Трето РПУ в Пловдив, които веднага задържали двамата мъже. Въпреки застъпничеството от приятели на Камбуров мярката за 24 часово задържане на заподозрени лица се изпълни докрай. Дори и половин час по-рано от изтичането й не е освободен Мартин Камбуров. Адв. Георги Сидеров задейства процедурата по освобождаването на довереника му, но Районна прокуратура не пожали любимеца на Пловдив, вторият най-добър централен нападател на България с 219 гола в българското футболно първенство, доблестния футболист Мартин Камбуров. Ето как за минути можем да бъдем обявени за хулигани, нарушаващи обществения ред. Разговарях с Христо Бонев и той се надяваше да помогнем на Мартин Камбуров. Писах на Христо Крушарски, но явно напрежението там е дошло в повече. Надеждата е в правосъдието.

Мария Чулова

prometheus

 

Днес, 27 май 2019 г., Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство М.К., на 38 г., за това, че на 26.05.2019 г., в гр. Пловдив, противозаконно е унищожил чужди движими вещи три броя скоби от система за репатриране, собственост на ОППаркиране и репатриране-гр. Пловдив престъпление по чл. 216 ал. 1 от Наказателния кодекс.

 

И за това, че на същата дата, в гр. Пловдив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и явно неуважение към обществото престъпление по чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс.

 

Според събраните до момента доказателства, на 26.05.2019 г., в гр. Пловдив, на ул. Полк. Сава Муткуров, лек автомобил, марка Фолксвагаген, бил спрян след поставен знак за забрана за престой и паркиране и допълнителен указателен знак за репатриране с Паяк. Покрай него преминал специален автомобил от ОП Паркиране и репатриране с трима служители - водач, текелажник /прекачвач/ и полицейски служител от Общинска полиция.Заради неправилното паркиране на лекия автомобил, марка Фолксваген, били поставени три броя скоби и предстояло репатрирането му. В този момент пристигнал обвиняемият М.К. Автомобилът бил собственост на негова позната. Когато видял тримата служители, обвиняемият започнал да ги обижда и ругае по повод действията им. Той хвърлил по унизителен начин на земята пред тях 30 лева една банкнота от 20 лева и една банкнота от 10 лева, за да плати таксата за неправилно паркиране. Полицейският служител му поискал документ за самоличност, но М.К. отказал да го предостави. Той се качил в автомобила и потеглил с поставените  три броя скоби. След няколко метра спрял, като на място пристигнали екипи на Общинска полиция и на Трето РУ на МВР-Пловдив. Установено е, че скобите са били повредени по време на движението и не могат да се използват повторно.  М.К. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.  Днес, 27 май 2019 г., с постановление на прокурор му е наложена мярка за неотклонение Гаранция в размер на 1000 лева.

 

Бързото производство ще приключи в законния срок.

 

Надявам се да не е в ущърб на Камбуров! След излизането му от ареста към 13:40 часа на 27 май 2019 г. Камбуров е заминал за Кан, където се е снимал, публикувал е снимка във фейсбук.