Форум Прометей  

Още теми »

   

Кой е тук?  

В момента има 86  гости и няма потребители и в сайта

   

ВХОД  

   

Посетители  

Брой прегледи на статиите
748257
   

На тоя свят за мач и вкусничка чорба не съм дошъл! Пеньо Пенев

Детайли

На тоя свят за мач и вкусничка чорба не съм дошъл! Пеньо Пенев

Два дена след националния празник на България на стадион „Локомотив” в гр. Пловдив в слънчевия следобед се игра футболен мач между ПФК „Локомотив – Пловдив” и ПФК „Левски – София”, който завърши с 1:1.

Част от публиката от трибуна „Спортклуб” се обедини с публиката на гостите, като от едната страна викаха „За България”, а от другата – „Свобода или смърт”. Столичният клуб се отличаваше с хореография, по време на която се вееха знамена с ликовете на Васил Левски, Иван Вазов, Любен Каравелов, Георги Раковски, цар Борис III и др. При домакините се вееше и националният трибагреник. Това предвещаваше мирно споразумение и след мача да няма спречквания.

Реферът Цветан Кръстев показа един жълт картон за домакините и четири за гостите. Веднага след играта получи упреци от лидера на „Локомотив” Мартин Камбуров, че не му е отсъдил сигурна дузпа, а после „Трибуна Пловдив” публикуваха за две дузпи, които реферът не видял, накрая от официалната страница на пловдивския тим прочетохме, че три пъти Камбуров е фаулиран в наказателното поле, спъван, бутан, спиран. Футболист и от „Левски” пада пред вратата, а главният съдия също не даде дузпа.

Ванчо Траянов и Венцислав Христов бяха точни за головете. Имаше и други положения, някои напълно спасяеми, други безнадеждни.

Не сме дошли за мач и вкуснички чорби на тоя свят, но някои от народните призиви и словата на популярните Мартин Камбуров и Георги Иванов – Гонзо са впечатляващи.

Камбуров хвърли обвинения към „палячовците” от БФС за двойния им аршин, че „за чупене на крака”, едва ли не, са наказали Моци да не играе един мач, а Мартин не е играл три мача. Гонзо постави въпроса за спазването на стандартите за терена и топката, което всъщност е пак свързано с „вкусничка чорба”. Мечтите са на свободни хора за равноправие и по-добър живот.

В НС внесоха предложение да има минимална заплата за висшисти от 700 лева. В Общинския детски комплекс вдигнаха учителските заплати чак от месец януари 2016 г., като минималната за длъжността стана 600 лева. Това са две глоби за нарушения на футболисти. Дано все пак въведат минималната заплата за висшист от 700 лева, ако ще това да звучи популистко или чорбаджийско!

Мария Чулова